Blogg: Läsvärt av Widar Andersson

”Det personliga ansvaret är ett helt avgörande fundament för ett starkt samhälle. Vi har alla vår del av ansvaret för hur samhället gestaltar sig och utvecklas. Det kravlösa samhället är kort sagt inget samhälle. Nån-annan-ismen är en socialpolitisk återvändsgränd.”

”Tre punkter alltså: 1. Ansträng dig för att bry dig om något annat än bara ditt eget. 2. Ansträng dig för att skaffa dig bildning och kunskaper om hur saker och ting fungerar och om hur andra människor har det. 3. Inse att ett bra och starkt samhälle inte är gratis och förstå därmed vikten av att betala för dig när du kan med skatter, med välgörenhet och med ideella insatser i det civila samhället; där styrkan helt beror på dig och på mig.”

Länk till artikeln: Socialpolitisk återvändsgränd.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.