Cyniskt av Löfven

Det som väcker störst avsmak hos mig i Stefan Löfvens uttalande om att M och KD rör sig mot högerextremism är den totala cynismen i hans retorik

Den socialdemokratiska maktstrategin är att polarisera och splittra. Antingen är ni med oss eller så är ni tillhör ni en illegitim opposition vars mål är att nedmontera demokratin.

Faktumet är att inget annat parti har presenterat en lika omfattande och genomtänkt agenda för att stärka de demokratiska skyddsvallarna som Moderaterna.

Förra året presenterade Gunnar Strömmar och Andreas Norlén en rad förslag – bl a att domstolarnas självständighet ska stärkas – inom ramen för en större grundlagsreform.

Vi har också många förslag för att stärka det yttre försvaret av demokratin och vårt fria samhälle, inte minst genom att rusta upp det militära försvaret och stärka Säpo m fl.

Löfven försöker diktera och sätta ramarna för vad som är den legitima oppositionen i landet. Det är en kortsiktig och cynisk strategi som riskerar att göra stor skada för tilltron i demokratin.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.